Backgammon

Geplaatst op: 04-11-2014

Backgammon is een spannend spel dat bestaat uit een combinatie van geluk en behendigheid. Zoals de meeste spellen bestaat Backgammon in verschillende varianten, welke wel (bijna) allemaal op hetzelfde bord en met dezelfde benodigdheden worden gespeeld. Backgammon spelen kan op grote internationale toernooien in casino's en jaarlijks vinden de wereldkampioenschappen Backgammon plaats in Monaco. Backgammon online spelen kan natuurlijk ook in verschillende varianten. Hier komen we later op terug.

De geschiedenis van Backgammon spelen

Backgammon bestaat al heel erg lang en wordt door sommigen zelfs het oudste bordspel ter wereld genoemd, echter ontbreken betrouwbare bronnen hiervoor. Het spel zou ontstaan zijn in Irak/Iran (voormalig Sumerië). Een aantal jaar geleden werd daar een Backgammonbord gevonden waarvan geschat wordt dat deze 5000 jaar oud is. Vroeger werd het spel Game of Tables genoemd. Het spel werd gespeeld door de oude Romeinen, de Grieken en door Franse koningen.

Backgammon online spelen

Hoewel er verschillende spelregels bestaan, zijn een aantal spelregels de 'basisregels' te noemen. Zo bestaat het speelbord uit vier kwadranten die elk bestaan uit zes punten (driehoeken). Deze zijn genummerd. Backgammon spelen gebeurt door twee spelers, die in het begin beide 15 schijven krijgen. De ene speler speelt tegen de klok in, de andere met de klok mee. Diegene die als eerste alle eigen schijven van het bord verwijderd heeft wint.

Wil je zelf ook eens online Backgammon spelen? Dat kan hieronder! Let op: de spelregels van online Backgammon spelen zijn iets anders dan de basisspelregels, maar ze zijn niet moeilijk. Het online backgammon spelen wijst zich vanzelf. Veel succes en plezier!