Texas Hold'em Poker

Geplaatst op: 11-02-2019

Texas Hold'em is zonder twijfel de meest populaire pokervariant die in Europa gespeeld wordt. Deze spelvariant draait om de 5 beste kaarten. De 5 beste kaarten vloeien voort uit een combinatie van twee gesloten kaarten die de speler in de hand krijgt en de vijf gemeenschappelijke kaarten die op tafel liggen. Texas Hold'em Poker wordt gespeeld met 52 kaarten en de inzetlimiet wordt van tevoren bepaald. 

De basis van Texas Hold'em Poker

Bij Texas Hold'em Poker wint de beste pokerhand. Bij deze spelvariant zet men geld in op de kans om met de eigen pokerhand de pot te winnen. Dit wordt in de pokerjargon ook wel een bet genoemd. De tegenstanders kunnen ervoor kiezen om mee te gaan en de inzet te betalen. Dit noemt men de call. Mocht je de inzet willen verhogen omdat jij denkt dat jouw hand beter is, dan kun je ervoor kiezen om te 'raisen'. Bij slechte kaarten kan iemand ervoor kiezen om niet met de pot mee te gaan. Dit wordt passen of folden genoemd. Degene die aan het einde de beste pokerhand heeft, heeft de pot gewonnen. Het kan ook zijn dat de pot gewonnen wordt door degene die het laatst heeft ingezet. Wanneer alle tegenstanders zijn gepast hoeft diegene zijn kaarten niet te laten zien en wint hij alsnog de pot. De beste pokerhand is een combinatie tussen twee gesloten kaarten in de hand en de 5 gemeenschappelijke kaarten op tafel. De hoogst mogelijke pokerhand wordt ook wel de royal flush genoemd.          

Show me your pokerface

Texas Hold'em Poker is een spel van onvolledige informatie. Dat wil zeggen dat je niet weet wat de tegenstanders voor kaarten in de hand hebben. Door ervaring en inzicht kun je aan de speelwijze of aan het gedrag van je medespelers ontdekken wat de beste handeling is. Het verraden van jouw kaarten door middel van een bepaalde speelwijze of gezichtsuitdrukking wordt een 'tell' genoemd. Regel 1 om een succesvol pokeraar te worden is dus het in bedwang houden van je emoties.

Online pokeren

Online Poker speel je vaak tegen andere pokeraars op het internet. Een voordeel van online Poker is dat je vaak een welkomstbonus krijgt bij het aanmaken van een pokeraccount. Ook tijdens het spelen is het belangrijk dat je de huidige bonussen in de gaten houdt. Hier zitten namelijk vaak erg aantrekkelijke bonussen tussen. Bijna elke poker room die je online kunt vinden heeft de mogelijkheid om te starten met 'playchips'. Dit is fictief geld waarmee je kunt leren pokeren. Echter komt het bij deze vorm van Poker vaak voor dat mensen constant all-in gaan. Vergeet niet dat dit een stuk minder zal zijn wanneer er om echt geld gespeeld wordt. Een ander groot voordeel van online Poker is dat de kans dat je een 'tel' weggeeft erg klein is. Mensen kunnen online jouw gezicht niet zien waardoor velen online Poker verkiezen boven Poker in een fysiek casino.